Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در گفت‌وگو با خبرنگرا پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به طرح افزایش نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در کمیته تخصصی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در حال بررسی است، گفت: با استناد اصل 64 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی 270 نفر بود و بعد از اولین دوره مجلس هر ده سال یک بار با در نظر گرفتن عوامل انسانی،‌ سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها، حداکثر بیست نماینده می‌تواند به مجلس اضافه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با گذشت 20 سال تاکنون نماینده‌ای به مجلس اضافه نشده و تنها یکبار 20 نماینده اضافه شده که هم اکنون مجلس 290 نماینده دارد.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در طرح فعلی بر اساس محرومیت جغرافیایی و جمعیت نمایند‌گان برخی از حوزه‌های انتخابیه افزایش می‌یابد، افزود: چینش نمایندگان در برخی از حوزه‌های انتخابیه برای چند دهه قبل است که ما نیازمند افزایش آن هستیم.

عباسی با اشاره به حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد هم بیان کرد: این حوزه بیش از دو میلیون و 300 هزار جمعیت دارد ولی در مجموع دو نماینده از این حوزه بسیار پرجمعیت و با زیرساخت محروم در مجلس حضور دارند که اصلا با عدالت متناسب نیست.

وی ادامه داد: بر اساس قانون باید به ازای هر 280 هزار نفر جمعیت یک نماینده در مجلس حضور داشته باشد، طبق این موضوع حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد باید حداقل 8 نماینده در مجلس داشته باشد که 2 نفر بیشتر نیستند.

عباسی با بیان اینکه مردم از همان ابتدای مجلس یازدهم مطالبه داشتند که تعداد نمایندگان افزایش یابد، خاطرنشان کرد: چگونه می شود برخی از حوزه های انتخابیه با یک دهم جمعیت کرج دو نماینده دارند، اما کرج که از نظر جمعیت در رده دوم حوزه های انتخابیه بعد از تهران قرار دارد دو نماینده داشته باشد؟

وی تصریح کرد: مشکلات عدیده‌ای در این حوزه انتخابیه از نظر جمعیتی، زیرساختی، بودجه ای و ناهنجاری و ترافیک و آلودگی هوا وجود دارد که با دو نماینده مشکلات این استان راهی به جای نخواهد برد.

رئیس مجمع نمایندگان البرز با تأکید بر اینکه مطالبه و خواست مردم البرز افزایش تعداد نمایندگان آنها در حوزه های انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد و ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان است و یک نماینده برای حوزه انتخابیه غرب البرز اصلا متناسب با جمعیت آن نیست.

عباسی به مخالفت مرکز پژوهش‌های مجلس هم به این طرح اشاره کرد و گفت: مرکز پژوهش‌ها اصل طرح را قبول دارد ولی می‌گوید باید تمام حوزه‌های انتخابیه از ابتدا مورد بازبینی قرار گیرد که این موضوع بسیار وقت گیر خواهد بود.

وی با اشاره به جزئیات طرح عنوان کرد: در این طرح عامل انسانی حوزه هایی که بیش از 500 هزار نفر جمعیت دارند و دارای محرومیت هستند و حوزه‌های انتخابی که دارای گستردگی جغرافیایی است و جمعیت آنان بیش از 300 هزار نفر است دیده  شده تا نمایندگان آن افزایش یابند.

عباسی در پایان تأکید کرد: این افزایش نمایندگان برای استان البرز یک مطالبه جدی مردمی است که باید جامع عمل به آن پوشیده شود و ما پیشنهاد دادیم که تعداد نمایندگان کل استان البرز از ۳ به 7  افزایش یابد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرج البرز مجلس شورای اسلامی حوزه های انتخابیه تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه دو نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در میانه و شبستر

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو حوزه انتخابیه میانه و شبستر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی یازدهم اسفند سال گذشته در ۱۳ حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی برگزار شد و ۵۱۲ نامزد برای تصدی ۱۹ کرسی در استان با هم رقابت کردند که ۱۳ نفر به طور مستقیم در دور اول راهی مجلس شدند و ۱۲ نفر نیز برای تعیین شش نماینده سه حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، میانه و شبستر به دور دوم راه یافتند.

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی _بیست‌ویکم اردیبهشت_ در ۲۱ حوزه و با رقابت ۸۸ نامزد راه یافته به این مرحله برگزار می‌شود. نامزدهای راه یافته به این مرحله از ساعت ۸:۰۰ روز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _تا ساعت ۸:۰۰ _پنجشنبه بیستم اردیبهشت_ فرصت دارند تا برنامه‌های خود را در قالب تبلیغات انتخاباتی ارائه کنند.

آذربایجان شرقی ۱۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که از ۱۳ حوزه انتخابیه «تبریز، آذرشهر و اسکو» شش نفر، «میانه» دو نفر و حوزه‌های «شبستر»، «اهر و هریس»، «بستان‌آباد»، «بناب»، «مرند و جلفا، «سراب»، «کلیبر، خداآفرین و هوراند»، «مراغه و عجب شیر»، «ملکان و لیلان»، «ورزقان» و «هشترود و چاراویماق» هرکدام یک نفر انتخاب و راهی مجلس می‌شوند.

در حوزه انتخابیه میانه مریم عبدالهی با به دست آوردن اعتماد ۲۱ هزار و ۴۶۹ نفر در دور نخست راهی مجلس شد و مهدی اسماعیلی با کسب ۱۱ هزار و ۴۵۷ رای و سیدمرتضی حسینی با کسب ۱۱ هزار و ۶۳ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند تا دیگر نماینده این حوزه از بین این دو نامزد انتخاب و راهی مجلس شود.

انتخابات در حوزه انتخابیه شبستر نیز به دور دوم کشیده شد و محمود طاهری و حسن غیاثی به ترتیب با کسب هفت هزار و ۸۲۶ رای و ۶ هزار و ۹۹۱ رای برای راهیابی به مجلس با هم رقابت خواهند کرد.

مهدی اسماعیلی

مهدی اسماعیلی در میانه آذربایجان شرقی متولد شد و دارای مدرک کارشناسی ارشد تاریخ است.

رئیس گروه تحقیقات اداره کل آموزش وپرورش استان آذربایجان شرقی، رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه کندوان شهرستان میانه، معاون پژوهشی و برنامه ریزی مدیرکل آموزش وپرورش استان آذربایجان شرقی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی و عضو گروه ویرایش اطلس اجتماعی وزارت کشور از جمله سوابق اجرایی وی است.

وی با کسب ۱۱ هزار و ۴۵۷ رای در جایگاه دوم قرار گفت و به عنوان نفر نخست به دور دوم در حوزه انتخابیه میانه راه یافت.

سید مرتضی حسینی

سید مرتضی حسینی متولد ۱۳۴۴، فارغ التحصیل علوم سیاسی است، معاونت هماهنگی و امور اجرایی سازمان تعزیرات حکومتی کشور و مدیرکل پیشگیری مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در کارنامه وی دیده می شود.

وی در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی که در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد، با کسب ۱۲ هزار و ۲۹ رای، از حوزه انتخابیه میانه به مجلس راه یابد. سیدمرتضی حسینی در دور نخست انتخابات مجلس دوازدهم نیز با کسب ۱۱ هزار و ۶۳ رای به دور دوم انتخابات راه یافت و در این مرحله با مهدی اسماعیلی رقابت می‌کند.

حوزه انتخابیه شبستر

محمود طاهری و حسن غیاثی در حوزه انتخابی شبستر که یک کرسی در مجلس دارد رقابت تنگاتنگی برای راهیابی به مجلس دوازدهم دارند و به ترتیب با کسب ۷۸۲۶ رای و ۶۹۹۱ رای به دور دوم رسیدند و در این مرحله نیز با هم رقابت خواهند کرد.

کد خبر 749336

دیگر خبرها

  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات اعلام شد
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • اخبار انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت چه بود؟
  • انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در میانه و شبستر
  • رویداد جامعه‌پرداز با موضوع خانواده و جمعیت در البرز برگزار می‌شود
  • بی عدالتی در حوزه‌های انتخابیه حاکم شده است
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس